The Musical Box: Soul som smeker trumhinnorna

lördag 30 maj 2015

Soul som smeker trumhinnorna

CHARLES BRIMMER – SOULMAN – 1976

Charles Brimmer har en mild ton i sin röst som gör att man inte kan låta bli att gilla den här skivan. Han hade också en förmåga att välja låtar, som trots att LP:n är 40 år gammal känns så självklara.
Soulman är en tidlös och avkopplande skiva att plocka fram när jag vill ha något som smeker trumhinnorna istället för musik plågar dem, vilket det vanligtvis handlar om i min skivsamling.
Jag har inte särskilt många såna här LP-skivor i samlingen. Mitt intresse för soul är rent allmänt ganska svagt. Jag har dock samlat på mig en del plattor, såna där jag känt att jag hittat något extra, något som tilltalar mig. Soulman är en av dem.

Jag har inte en aning om några låtar från den här skivan blev några större hits, men hans egna Dedicating My Life To You och I Want To Be Your Bread Winner samt Allen Touissantlåten With You In Mind känns just nu som viktiga låtar, såna som jag gärna lyssnar på flera gånger.

Charles Brimmer hör kanske inte till de mest välkända eller framgångsrika soulartisterna. Han gjorde bara ett fåtal album varav Soulman är hans andra.

Nr: 1682/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar