The Musical Box: Dags att ta Flowers på allvar

fredag 22 maj 2015

Dags att ta Flowers på allvar

ROLLING STONES – FLOWERS – 1967

Inget snack om saken. Det här är en kanonskiva att lyssna på. Här finns några av de allra bästa låtar Stones någonsin gjorde. Svaret på om man bör ha Flowers i samlingen är ett tveklöst ja.
Det var värre förr. Då sågs den här LP:n, trots sin psykedeliska omslagsbild, som en rejält suspekt sak. Flowers var nämligen helt och hållet avsedd för den amerikanska marknaden, en skiva där låtar hämtats från de tidigare plattorna Aftermath och Between The Buttons samt att ett antal singlar slängts med av bara farten.
Såna utgivningar var inte alls ovanliga på 60-talet, då brukade man göra så, särskilt Stones. Skillnaden den här gången var att flera av de där låtarna redan var släppta i USA. Det var därför en hel del musikkritiker på den tiden inte tog Flowers på särskilt mycket allvar.

Nu för tiden är det precis tvärtom. Flowers är en eftertraktad skiva, det märks inte minst på priserna när den emellanåt finns ute på Tradera eller nån annan försäljningssajt.

Jag tror folk börjat uppskatta skivan för vad den är, en ruskigt bra LP med massor av bra låtar. Möjligtvis kan det också hänga på att alla nu för tiden inte har extrem koll på Aftermath, Between The Buttons och alla singlar Rolling Stones prånglade ut på 60-talet.

Det är ju inte alls dumt att få låtar som Ruby Tuesday, Let´s Spend The Night Together, Lady Jane och Have You Seen Your Mother på en och samma vinyl-skiva. Hittar du den här är det bara att slå till. Du kommer garanterat att bli nöjd.

Nr: 1009/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar