The Musical Box: Barry och Mama´s and Papa´s

söndag 19 augusti 2012

Barry och Mama´s and Papa´s

Sunshinepop – Del 5
Hm, kanske inte sunshinepop, tror jag. Men lite åt det hållet och väldigt bra...

BARRY McGUIRE – THIS PRECIOUS TIME - 1966

Barry McGuire är känd för en enda låt, Eve of Destruction från 1965. Den allra första protestsången har den kallats. Men att han gjorde flera bra plattor på 60-talet är det inte många som kommer ihåg.
Jag har kommit över hans andra album, This Precious Time från 1966, uppföljaren till genombrottet med ja-ni-vet-vad...
Det är naturligtvis också en sån där sorligt bortglömd skiva. Men för alla gamla fans av Mama´s and Papa´s finns det anledning att kolla in den lite extra.

Supergruppen är nämligen med och backar upp McGuire på den här skivan, på varenda låt. Det är nästan så jag vill påstå att det är mer Mama Cass än Barry McGuire, särskilt eftersom det görs en riktigt kul version av California Dreamin´ på skivan.
Barry McGuire var aldrig nån lysande låtskrivare själv. Det var inte han som gjorde Eve of Destruction till exempel, det var hans polare P.F Sloan. Så är det på den här skivan också. P.F Sloan har gjort de flesta. Men sen gör gamle Barry också covers på både Beatles, Tom Jones, McCoys och flera andra 60-talsstjärnor.

Låter det tråkigt?
Det är det inte. This Precious Time är lysande bra. Med Mama´s and Papa´s i bakgrunden och McGuires raspiga röst får låtarna en helt annan dimension än de tidigare versionerna. Den här plattan borde förtjänat lite uppmärksamhet än den fick 1966.

Nr: 1504/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar