The Musical Box: Tuggummipop från Boyce och Hart

lördag 18 augusti 2012

Tuggummipop från Boyce och Hart

Sunshinepop – Del 3
Ämnet är svårdefinierat, men förmodligen handlade det om sunshinepop när låtskrivarduon Boyce & Hart gjorde en egen platta.

TOMMY BOYCE & BOBBY HART – I WONDER WHAT SHE´S DOING TONITE - 1968

Tommy Boyce och Bobby Hart. Har du hört talas om dem?

De är bra. Gjorde på 60-talet låtar åt bland annat The Monkees och andra tuggummipoppare. Monkees mer eller mindre levde på Boyce & Hart; Last Train to Clarksville, I Wanna Be Free, Steppin´ Stone osv osv...

Den här duon gjorde också en rad egna plattor som inte alls är illa. De går dessutom att hitta i secondhandaffärernas begagnatbackar rätt ofta.
Det var så jag fick tag i deras tredje platta – I Wonder What She´s Doing Tonite. Men jag tvekade ett par omgångar innan jag slog till. Den ser lite skum ut.

Bilden på skivomslaget är nästan lite suspekt, två grabbar och en oskyldig liten flicka med jättebomber i en bamsesäng. På en stol vid sidan sitter en skum skäggig figur med kamera....

Nja, inte räknar man med sunshinepop i alla fall. Möjligtvis whiskey a-go-go, porrklubbsmusik eller knullsoul (Barry White).
Men den var värd både en tia och att lyssna på. Förstaspåret, som heter precis som LP:n, är en riktigt kul poplåt. Jag har aldrig hört den tidigare, men den blev visst en hit 1968, enligt Allmusic.com.
Det finns flera såna där små pärlor att upptäcka på skivan. Göra poplåtar kunde de här killarna absolut.

Så hittar du den här plattan nånstans - och har en viss böjelse för amerikansk sunshine- och bubblegumpop från 60-talet - då är det inget att tveka på.

Nr: 1214/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar