The Musical Box: Shit & Chanel

söndag 5 augusti 2012

Shit & Chanel

Dansk dynamit – Del 5
Vi mjukstartar dagen med lite snygg jazzpop. De danska rocktjejerna fick sitt stora genomslag på 80-talet, men de var igång tidigare än så.

SHIT & CHANEL – TAK FOR SIDST - 1978

Det här var en liten rolig överraskning. Danska poptjejerna Anne Linnet och Lis Sörensen tillsammans i gruppen Shit & Chanel, på en skiva från 1978, Tak for sidst.
Rolig därför att det inte alls är vad jag förväntade mig. Utan att ha direkt koll är Linnet och Sörensen för mig lättviktig 80-talspop. Jag har inget av deras soloalbum. Det har aldrig känts nödvändigt.
Men Shit & Chanel är något helt annat.
Det är inte pop.

Det är inte heller en sån där inrökt platta inspelad i Christiania, vilket man skulle kunna tänka sig. Som den svenska proggen, Turid och sånt. Nej, nej...
Det här är en jazzskiva! Lite lagom skön musik i samma anda som Monica Zetterlund, om man nu ska jämföra. Musik som jag egentligen inte har någon direkt relation till.

Men den här plattan gillar jag. Avkopplande och småläcker jazzmusik. Naturligtvis inget för hitlistorna, vilket kanske är orsaken till att jag inte lyssnat på den tidigare.
En överraskande bra platta helt enkelt!

Nr: 401/2222

1 kommentar:

  1. En gammal favorit,som jag hade på rullband och som tog mig några år att hitta, spelar den nu och slog på Google och fann din blogg.
    Din blogg har jag besökt förr, vi har nog en del gemensamma
    skivor som jag gissar att du också hittat på loppisar och i reabackar genom åren.

    SvaraRadera