The Musical Box: Nån gillade Zager & Evans...

söndag 19 augusti 2012

Nån gillade Zager & Evans...

Sunshinepop – Del 6
Allt var inte lika bra, kan man väl konstatera...

ZAGER & EVANS – 2525 - 1969

Nån måste bevisligen gillat Zager & Evans, för 1969 lät RCA den här dynamiska duon göra en LP med tio låtar. Det är möjligt att de fick göra fler...men jag tänker inte kolla.
Hemska tanke...det här kanske är en samlingsplatta...
Efter att ha lyssnat igenom den måste jag nog konstatera att all musik var inte bra i slutet av 60-talet. Det gjordes en massa skräp också...Zager & Evans hör dit.

De fick visserligen en hit med låten In the Year 2525, en låt som säkert många har hört. Den brukar finnas med på alla såna där mindre nogräknade samlingsalbum med låtar från 60-talet. Jag har räknat ut att ungefär 95 procent av de där samlingsalbumen innehåller ren utfyllnad.

In the Year 2525 är förresten en liten framtidsbetraktelse som slutar 10.000 år in i framtiden, där människan lever vidare i provrör eller nåt sånt där.

Jag har faktiskt inte orkat bry mig så där väldigt mycket om textens innehåll. Så skit samma.

Smörduon Zager & Evans praktiserar akustisk gitarr samt stämsång och backas upp av en hel orkester med stråkar och blås.

En liten specialitet de använder sig av är så kallad pratsång, där en av dem läser upp låtens text medan den andre hummar lite i bakgrunden och plockar lite med gitarrsträngarna. Halleluja!

Det finns kanske ett visst komiskt värde i det.
Men för helvete!
Akta er för den här skivan. Jag menar det. Det är ingen förmildrande omständighet att den är gjord på 60-talet.

Nr: xxx/2222 (skivan är utrensad ur samlingen)

1 kommentar:

  1. Zager & Evans är nog One Hit wonder No 1 inget före låten och inget efter. Uppföljaren Mr Turnkey kom inte ens in på Hot100 listan men 2525 var ju en megahit över hela världen.

    SvaraRadera