The Musical Box: Söt amerikansk radiopop

onsdag 22 augusti 2012

Söt amerikansk radiopop

SONOMA – SONOMA - 1973

Och så har jag upptäckt en sån där liten pop-pärla igen. En skiva som stått undangömd i ett hörn sen-jag-minns-inte-när. En LP från 1973 med ett band som kallar sig Sonoma.
Egentligen brukar jag ha lite svårt för snäll, trevlig amerikansk radiopop. Men den här plattan kan jag av någon anledning inte värja mej emot. Trots att det låter lite som New Seekers.

Det finns naturligtvis väldigt lite information om det här bandet. Sonoma består dock av två kvinnor och två män, Kathy Ward, Tricia Johns, Charlie Merrian och Steve Adler (nej för jävulen, inte Guns´N´Roses-trummisen). Alltså en ganska klassisk sättning för snäll gulle-gull-pop med stämsång, violiner i bakgrunden och smäktande piano.

Men samtidigt finns det en gnutta Mama´s and Papa´s över Sonoma, som så klart också kommer från Kalifornien. Det är kanske det som gör att jag gillar skivan.

Eller så beror det på att de gör en ganska udda version av Dylans Don´t Think Twice. Så tror jag knappast ”den gamle” tänkte sig att det skulle låta.

Men Sonoma gör flera egna riktigt bra låtar också. Inte minst inledningen med Rock & Roll Circus och Too See About You.
Jag kan tänka mig att den är ganska svår att få tag på. Jag har för mig att jag köpte den väldigt billigt på nån cutout-rea för många, många år sedan, ihop med en del andra konstiga saker.

Men det ångrar jag inte idag. Och hittar du den här skivan, och har en lite perverterad böjelse för New Seekers schlager-pop, då är det bara att slå till...

Nr: 170/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar