The Musical Box: Det finns bra och dåligt blås...

onsdag 29 augusti 2012

Det finns bra och dåligt blås...

GRASS ROOTS – MOVE ALONG - 1972

Move Along med Grass Roots är en sån där skiva som ofta brukar dyka upp i begagnatbackar lite överallt. Och söker man efter Grass Roots på Tradera, kan man ge sig tusan på att den dyker upp högst i raden.
Det finns säkert mycket att säga om Move Along från 1972. Men jag har bestämt mig. Den är svårlyssnad och väldigt svår att tycka om.

Detta inte för att Grass Roots vecklar in sig i någon slags psykedelisk eller progressiv och udda rock. Tvärtom. Det är så utslätat och tråkigt att till och med en skiva med Three Dog Night kännas befriande...

Lite konstigt är det ändå. Grass Roots var i slutet av 60-talet ett ganska spännande band som gjorde rätt kul poplåtar, inspirerade av både psykedelia och folkrock. Dessutom är skivan producerad av en av den tidens musikdemoner på amerikanska västkusten, Steve Barri.

Men av någon anledning dränker de varenda melodi på den här skivan i svulstiga och bombastiska arrangemang, med massor av blås. Och som alla vet finns det bra blås...och dåligt. I det här fallet blev det riktigt illa.

Så tyvärr. Även om jag gillar Grass Roots tidiga plattor. Move Along är inte särskilt bra. Och tro inte den som säger nåt annat. Han vill förmodligen bara sälja den dyrt till dej...

Nr: 1822/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar