The Musical Box: Daltrey kan ibland

måndag 6 augusti 2012

Daltrey kan ibland

ROGER DALTREY – UNDER A RAGING MOON - 1985

Av någon anledning har aldrig Roger Daltrey lyckats särskilt bra med sina soloplattor. De kom aldrig ens i närheten av The Who. De känns mest som billiga kopior.
Men det finns i alla fall ett undantag – Under a Raging Moon – en soloplatta från 1985.
Här är Daltrey på humör och rockar till det i gammal Who-anda. Nästan lite Who Are You över den här plattan. Titelspåret sitter precis där det ska och är nästan lika bra som Who.

Låtarna är över lag betydligt tyngre än många av hans andra, så det här gillar jag. Daltrey kostar till och med sig på några typiska 80-talsballader, men det går hem här också, The Pride You Hide är mer än bara ett hårsvall.

Move Better in the Night är en rocker i klassisk 60-talsanda och Fallen Angel minst lika vass. After the Fire får det att smattra i högtalarna och Daltrey låter som han helst skulle vilja klippa av dig ögonlocken med en sax.

Den blev förresten plattans enda hit, då den tog sig upp på amerikanska topplistan. Men där fick Daltrey hjälp, den är skriven av Pete Townshend.

Senast Daltrey gjorde något liknande var nog med Ridin a Rockhorse. Men då snackar vi mitten 70-talet. Och inte ens den kommer upp i den här klassen.

Nr: 987/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar