The Musical Box: Den blå hund

lördag 4 augusti 2012

Den blå hund

Dansk dynamit – Del 4
En av Danmarks största rockgrupper genom tiderna får man ju inte missa, även om de inte var i toppform under 80-talet. Dagens sista text på temat Dansk dynamit.

GNAGS – DEN BLÅ HUND - 1984

En platta som heter Den blå hund. Som är dansk. Och dessutom från 1984 och full med en massa synthar och blippande och där bästa låten heter Går med hunden gennem byen.
Kan det va nåt?
Klart att det kan.
Det är Gnags.
Ska jag vara riktigt ärlig köpte jag skivan enbart för det läckra skivomslaget. En målning av en blå hund som lite nonchalant röker cigarett. Det är läckert. Och lite ovanligt. Annars hade jag nog låtit bli.

Gnags gjorde på 80-talet en rad LP-skivor med skittuffa omslag, En underlig fisk från 1985 är nog det mest konstiga. Picasso-omslaget till Gnags X från 1983 är inte heller så dumt.
Egentligen borde jag då tycka det är tråkigt att Gnags höll på med en massa synthar under den här tiden. På 70-talet lirade de ju rock, bra glamrock faktiskt.

Men av någon konstig anledning gillar jag Den blå hund ändå. Gnags gör sköna melodier och har på något sätt glimten i ögat. Går med hunden gennem byen och Vilde kaniner är lysande kul rocklåtar...trots blippandet och bloppandet.

Tuffa Zigurrat går i precis samma stil och påminner nog en hel del om Depeche Mode och andra såna där.
Men 1984 skulle ju allt låta exakt likadant, så Gnags är förlåtna. Det är den rökande blå hundens förtjänst.

Nr: 1671/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar