The Musical Box: Min UFO-favorit

söndag 12 augusti 2012

Min UFO-favorit

Gamla hårdrocksklassiker – Del 7
UFO kan vi inte lämna utanför. Nä, nä. Schenker ska vara med!

UFO – LIGHTS OUT - 1977

UFO var riktigt bra på den tiden Michael Schenker var med i bandet. På 70-talet alltså.
Då gjorde UFO en hel rad skitbra album. De gjorde egentligen bara en dålig, Obsession. Eller vadå, låt oss kalla den mindre bra i stället. Kass var den definitivt inte.
En lite bortglömd platta från de där magiska UFO-åren var Lights Out från 1977. Om jag får bestämma - vilket jag får i den här bloggen - är detta den bästa platta UFO någonsin gjorde.

Och det trots att det inte är nån utpräglad hårdrockskiva. På sina ställen skulle jag till och med kunna kalla det pop – jävligt tuff pop, men ändå. Och så vräker de på med både violiner och klassiskt piano. Bombastiskt och pampigt...vilket egentligen inte alls borde passa för ett metalband som UFO. Men det gör det!
Lights Out blir nämligen väldigt bra mycket tack vare Phil Moogs röst. Jag tror inte han kunde låta så mycket bättre än vad han gjorde här.

Men skivans stora behållning är så klart Schenkers gitarrspel. Den långhårige (på den tiden) tyskens solon viner som pisksnärtar, kittlar nervändar och leker retfullt enkelt med melodierna. Ihop med att låtarna genomgående är starka gör det Lights Out till min UFO-favorit.

Några godbitar ska jag väl plocka fram: Too Hot To Handle, Love To Love och Gettin´ Ready, är mina favoriter just nu. Men det finns som sagt mer att hämta på Lights Out.

Nr: 1592/2222

1 kommentar:

  1. Bra album, med jag håller nog No Heavy Petting och liven som kom efter Lights Out som favoriter.

    SvaraRadera