The Musical Box: Blondes have more fun?

torsdag 25 oktober 2012

Blondes have more fun?

ROD STEWART – BLONDES HAVE MORE FUN - 1978 

Blondes Have More Fun. Jo, nog är den rolig alltid. Och eftersom den numera väldigt rynkige har ett mer än lovligt taskigt rykte - Detta är något så ovanligt som en ganska bra Rod Stewart-platta...
Var det otippat? Men jag tycker faktiskt det. Den är inte minst en milstolpe. Efter Blondes Have More Fun gjorde Roddan inte EN ENDA BRA LÅT på nästan 20 år...

Okej, Blondes Have More Fun från 1978 är Rod Stewarts definitiva steg till att göra sin musik och skivor maximalt kommersiellt. Det är slimmad disco, det är snygg pop, det finns ett par väl avvägda rockiga låtar också. Allt prydligt förpackat och elegant.

Sammantaget är det ganska smaklöst. Men om vi nu tar det här med 1978. Det var alltså samma år som Rolling Stones också gav sig ut på dansgolvet och kickade folk i röven med disco på Some Girls. Så varför skulle inte Rod Stewart göra det också?

Sen gillar jag titelspåret Blondes (Have More Fun), det är en bra låt. En riktig roddan-rocker. Att det sen finns ett par ordentliga skitlåtar får man väl leva med, särskilt hemska motown-covern Standing In The Shadows Of Love och rent av vidriga The Best Days Of My Life.

Men va sjutton. Det här är en Rod Stewart-skiva. Säg en enda av hans plattor där det inte funnits en massa skräp...

Nr: 91/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar