The Musical Box: Jo Jo Zep och Stones

fredag 26 oktober 2012

Jo Jo Zep och Stones

JO JO ZEP AND THE FALCONS – JO JO ZEP AND THE FALCONS - 1979

Jo Jo Zep & The Falcons var inga nyskapande, revolutionerande eller fräcka innovatörer. Deras musik kan nog inte heller anses särskilt spännande. Man skulle kunna hävda att det är ganska ordinär pubrock från Australien.
OM det inte vore för att sångaren Joe Camilleri har en tendens att försöka låta som Mick Jagger.

Han gör det dessutom bra, så när du tillfälligt spelat sönder dina Stones-plattor från slutet av 70-talet, skulle det kunna funka med Jo Jo Zep i stället.

För att förstärka det på sin debutskiva* (se kommentarer) från 1979 drar Jo Jo Zep till med Stones gamla coverklassiker It´s All Over Now, som jag tycker är en av skivans roligaste spår.

Och OM det inte vore för att bandet gärna blandar in både new wave, reggae eller ska och hårdrock i sina låtar. Ibland blir det väldigt bra, på andra ställen bara rörigt.

Det gör den här plattan till en ganska oberäknelig sak. Man vet liksom inte vad som väntar runt hörnet...och sånt är ju kul...nån gång då och då...
På bandets senare skivor tog det där med ska och reggae över lite för mycket. Så jag skulle nog våga på stå att Jo Jo Zep & The Falcons aldrig blev bättre än så här. Men det finns de som hävdar att Joe Camilleris kopierande av Mick Jagger blev början till slutet för bandet.

Vill du höra albumet får du leta reda på vinylskivan. Vad jag vet är den inte utgiven på CD.

Nr: 1658/2222

* Tack Jonas! Detta är egentligen Jo Jo Zeps tredje album, men det första som lanserades i England. Låtlistan är dock nästan identisk med den "riktiga" förstaplattan, Don´t Waste It från 1977.

2 kommentarer:

  1. Ska man vara petig är det deras tredje, men låtarna är till stor del desamma som på debuten "Don't waste it" från 1977. Stoneslåten är dock inte med på den.

    SvaraRadera
  2. Oj, där hade jag ingen koll. Tack för detta.

    SvaraRadera