The Musical Box: En svensk tiger

söndag 14 oktober 2012

En svensk tiger

En sexa Skåne – Del 4

Det fjärde bästa bandet i Lund har sin givna plats när det snackas om skånska rockklassiker.

TORSSON – EN SVENSK TIGER - 1989

Kalla Kåre är en ryslig historia. Är han verkligen Erik Karlsson, eller blev han mördad? Och hade den person som tog hans plats som skolveterinär i så fall gjort en könsbytesoperation?
Här figurerar dessutom utbetalningar via en bulvan och ändringar i myndigheternas register. Och till råga på allt, han har aldrig betalat någon tull...
Sen har vi Stefan Gustavsson, som kallades för flamman. Han farsa var en barsk typ med fanjunkares grad...

Är det förresten nån som träffat Max? En trevlig katt (stabilt psyke, och förtjust i blandfärs och lax), men hans ena ben var förtvinat. En dag tog hans bror Nisse vägen nedför allén, och kom aldrig tillbaka igen.

Bo Åkerströms och Torssons LP En svensk tiger är en fantasifull och hejdlöst rolig historia, med den ena osannolikare eller banalare berättelsen än den andra. En skiva man bara måste höra från början till slut.

En svensk tiger dök upp 1989, fem olidliga år efter En rökare i krysset, och kom när jag börjat misströsta och tro att det aldrig skulle dyka upp nån mer Torsson-platta.

Men den var värd att vänta på. Varenda melodi och text är genialisk (Det står jag för!).

Einar, som dyker upp i En droppe citron, är förresten en gammal kompis till mig. Men historien lär inte handla om honom, han är med bara till namnet.

Nr: 655/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar