The Musical Box: Helomvändning av Supertramp

lördag 6 oktober 2012

Helomvändning av Supertramp

SUPERTRAMP – INDELIBLY STAMPED - 1971

Supertramp började sin karriär som udda artrockare i popvärldens utkant. Men när andra albumet Indelibly Stamped kom 1971 hade gruppen skiftat spår, gjort en helomvändning och lirade nu pop. Vanlig och ganska trevlig hitlistepop med små trallvänliga melodier.
Det var bara ett problem med Indelibly Stamped – där fanns inga hits.
Och det måste man ha om man ska lira den sortens musik. Indelibly Stamped blev inte heller någon större framgång, men det behövde jag väl knappast säga.

Så den här skivan får man väl se som Supertramps andra debutalbum eller nåt sånt. Och då kan man ju vara lite förlåtande. Även om jag tycker Supertramp borde fortsatt lira progrock.

Det skulle varit kul att fått höra resultatet av det i stället för den trallpop det blev senare. För Supertramp-killarna var faktiskt hyfsat skickliga musiker och bra låtskrivare.

Nåja, det blev som det blev.

Indelibly Stamped är en musikalisk besvikelse, men efter ett antal genomlyssningar har jag i alla fall hittat ett par rätt bra grejer. Som popskiva är den faktiskt ganska bra. Remember och Potter är två låtar jag kan tänka mig att spela igen.

Och okej, Coming Home To See You är också helt okej, någon slags boogie woogie-pryl som är lite smårolig den också.

Jag ska väl också lägga till att skivkonvolutet var rätt uppseendeväckande på sin tid.

Nr: 1036/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar