The Musical Box: Kriminellt av Manfred Mann

onsdag 29 maj 2013

Kriminellt av Manfred Mann

MANFRED MANN´S EARTH BAND – CRIMINAL TANGO – 1986

Det här med att göra covers när den egna fantasin tryter har varit en räddningsplanka för många band. Status Quo är väl ett av de bästa exemplen när de plankade John Fogertys Rockin´ All Over the World och snodde In The Army Now från Bolland. Det räddade Rossi och grabbarna.
Manfred Mann´s Earth Band gjorde också en hel del bra covers genom åren. Men när bandet 1986 släppte ut Criminal Tango måste de ha varit desperata.

Det enda Manfred Mann träffar rätt med här är namnet på skivan. Det är väldigt passande. Jag kan ingenting om tango, har inte varit i Finland eller Argentina, men kriminellt var rätta ordet.

Manfred Mann´s Earth Band avrättar både Beatles Hey Bulldog och Garland Jeffreys Mystery Girl och ett antal rocklåtar till.

Nej förresten, Manfred Man avrättar inte Hey Bulldog. Det här är den absolut menlösaste version av denna låt jag hört. De gör INGENTING alls av den.

Det stora problemet med Criminal Tango är dock att det förmodligen ändå är skivans bästa spår...

Om Earth Band gav ut en Greatest Hits-box med fyra eller fem skivor skulle inte en enda låt från Criminal Tango platsa.

Nej, den här skivan förtjänar inget annat än att stå längst in i hyllan. Må detta otäcka alster för evigt stå och samla damm.

Nr: 820/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar