The Musical Box: Dansgolvsanpassad discopop

söndag 15 juli 2012

Dansgolvsanpassad discopop

Skivor jag köpt på Konsum – Del 9
Hmm, Kid Creole & The Coconuts var kanske före sin tid...eller vad de nu kan ha varit...så av den anledningen hamnade deras i skivor i reabackarna rätt omgående.

KID CREOLE & THE COCONUTS – DOPPELGANGER – 1985

Man skulle kunna hävda att Kid Creole & The Coconuts är en typisk 80-talsprodukt. Dansgolvsanpassad discopop med vissa inslag av karibisk musik. Och det är det ju...
Men den som vill behöver enligt varumärkningen inte avfärda August Darnell och hans kvinnliga kollegor direkt. Doppelganger är gruppens fjärde album och tydligen en del av en berättelse i flera akter Kid Creole målat upp sedan ett par album tillbaka.

Tycker man sånt är spännande och därför gillar gruppens musik, har jag så klart inget att invända. Men möjligtvis är det nödvändigt för att uppskatta den här skivan.

Kanske handlar det bara om två lägen; att älska eller hata. För min del är Doppelganger en sån där skiva som passerar förbi utan en enda aha-upplevelse.

Nr: xxx/2222

2 kommentarer:

  1. August Darnell & co kändes möjligen lite kul och fräscha när de slog igenom, men deras fjärde LP... nej, där hade mixen av lättillgänglig discopop och karibiska rytmer nog passerat sitt bäst före-datum. Detta skriver jag visserligen utan att ha hört plattan, men man måste ju få ha sina fördomar ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag har hört den...och dina fördomar är helt korrekta. Ibland måste man lita på sin magkänsla...

    SvaraRadera