The Musical Box: Discopop med latinorytmer

lördag 14 juli 2012

Discopop med latinorytmer

Skivor jag köpt på Konsum - Del 2
Nämnde jag att det sällan var dyrgriparna som hamnade i mataffärernas reabackar. Nej, det var oftast en tummelplats för storheter som Ingemar Nordströms, Chattanooga, Wizex och Schytts.
Så ibland fick man nöja sig med något mera suspekt. Nån belöning för allt bläddrande ville man ju ha. Men hur tänkte jag  när jag slog till på den här...?

KID CREOLE & THE COCONUTS – OFF THE COAST OF ME - 1980

Jag kommer ihåg det som det var igår. Tidningarnas musikrecensenter skrev spaltmeter med hyllningar om August Darnell och hans Kid Creole & The Coconuts. Discoinfluerade latinorytmer med rötterna i Karibien ansågs vara väldigt innovativt på den tiden.
Det gick så långt att jag köpte gruppens debutalbum utan att ha lyssnat på den först. Men nån hade glömt att berätta om likheterna med Boney M...

Nåja, jag fick den rätt billigt. Off The Coast Of Me inköptes på rea för kanske 25 spänn. Detta borde kanske fått mig att ana oråd, men inte...

Men att jämföra Kid Creole med Boney M är kanske lite elakt. August Darnell var naturligtvis bättre än så. Framför allt var Kid Creole roligare att lyssna på tack vare sin lite ironiska humor.
Men det går inte att komma ifrån att det handlar om vanlig 80-talspop avsedd för radiostationerna. Karibiska rytmer eller inte gör ingen skillnad.

Skivan har sedan länge förpassats ut ur min samling. Men den är kvar ändå...Jag har försökt sälja den hur länge som helst, men än har ingen hört av sig.

Nr: xxx/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar