The Musical Box: Skivor jag köpt på Konsum...

lördag 14 juli 2012

Skivor jag köpt på Konsum...

Ni som är lite yngre tror kanske inte det här. Men en gång i tiden fanns det något som hette Postkontor. Ett ställe där man kunde hämta och lämna brev och paket, hämta ut pengar och betala räkningar...

Det var på den tiden bensinmackar nöjde sig med att sälja bensin, motorolja och torkarblad. Välsorterade mackar kunde dessutom stoltsera med försäljning av cigaretter, snus, FIB-Aktuellt...och Jäpp...LP-skivor!
Det var tider det!
Ofta lågprisskivor så klart, eller samlingsalbum med låtar inspelade av andra än originalartisten, Top of the Pops-skivor. Nån enstaka lycklig gång kunde de få in ”riktiga” skivor. LP-skivor som inte sålt särskilt bra och därför reades ut.

Trots att de för det mesta var försedda med stora blaffor till klisterlappar över öppningen – plomberingar – som nästan var omöjliga att ta bort, köpte man ibland nån av dem.

Ibland gick det att göra fynd. Så genom åren har jag märkligt nog köpt en del skivor på ställen som Texacomacken, Konsum, ICA och andra matbutiker.

Helgens tema tänkte jag skulle ägnas åt dessa svårsålda album, som en liten hyllning till artister som Dr Hook, Kid Creole & The Coconuts och Richard Clayderman...

Men först och främst ska tid ägnas åt det fåtal pärlor som dök upp. Skivor som man inte kunde lämna åt sitt öde bland svensktoppsskivor, James Last oändliga skivproduktion, all 80-talspop och Solstollarna.

Fyra recensioner är inplanerade under helgen, två på lördag och två på söndag. Men den här gången ska jag dessutom försöka mig på några kortkorta recensioner av de där skivorna man egentligen borde bläddrat förbi...skivor som numera inte ingår i samlingen, men finns där ändå...

...och kom inte och påstå att du inte har såna här skivor i din samling. Vi har alla våra spöken i garderoben...

Storslagen...på ytan (Ian Hunter - Overnight Angels)
Discopop med latinorytmer (Kid Creole - Off The Coast Of Me)
Costellos sommarhöjdare (Elvis Costello - King Of America)
Kim Wilde och Jacksonsoundet (Kim Wilde - Another Step)
Lite whiskey a-go-go-känsla (Ray Coniff - The Happy Beat Of)
En herre med röstresurser (Ivan Rebroff - Starportrait)
Queen klippte håret (Queen - The Game)
Ballade pour Adeline (Richard Clayderman - Ballade pour Adeline)
Dansgolvsanpassad discopop (Kid Creole - Doppelganger)
En skönsjungande kvartett (Manhattan Transfer - Pastiche)
Med darr på stämman (Dr Hook - A Little Bit More)
Ryska posten (Totte Wallin - Kanotsyndromet)
Vår vän vissångaren William (William Clauson - William)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar