The Musical Box: Storslagen...på ytan

lördag 14 juli 2012

Storslagen...på ytan

Skivor jag köpt på Konsum - Del 1
Campingsemester i Skåne och proviantering på Konsum i Simrishamn. I ett undangömt hörn, mellan solparasoller, badbollar och T-röd gömde sig den här skönheten.

IAN HUNTER – OVERNIGHT ANGELS - 1977

Det är konstigt vilka märkliga minnen man kan spara i huvudet. Overnight Angels med Ian Hunter köpte jag på Konsum i Simrishamn. Det måste ha varit sommaren 1979 eller möjligtvis 1980.
På den tiden var Simrishamn en liten skånsk småstad. Ett ganska trevligt ställe för semester. Nu för tiden är det annat. Simrishamn har blivit ”Lilla Båstad” och begagnade böcker med Fritiof Nilsson Piraten (som man kan köpa för en tia på Erikshjälpen i Jönköping) kostar hundratals kronor och en pizza går på en bra bit över en hundring den också. Och Konsum kan man inte handla på om man är på lågbudgetcampingsemester...
De säljer förresten inte LP-skivor där nu för tiden.
Färgen och glansen runt Overnight Angels från 1977 har också flagnat. Då vill jag minnas att jag tyckte det var en ganska bra rockplatta av Ian Hunter. Efter att (framgångsrikt) testat jazz på All American Alien Boy 1976, var han här tillbaka tillsammans med Mick Ronson och lirade rock. Men på den tiden gillade jag ALLT Ian Hunter gjorde.

Nu för tiden är Overnight Angels ganska träig och trist. Med lite perspektiv får jag väl inse att Ian Hunter låter ganska trött och blasé. Justice Of The Peace är väl fortfarande en rätt trevlig rocker. Och Ballad Of Little Star kan jag också känna lite extra för. Men sen tar det stopp. Även om det på ytan ser ut att vara en storslagen och skiva.

Nr: 175/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar