The Musical Box: Leta inte efter den här skivan

tisdag 24 juli 2012

Leta inte efter den här skivan

CITY BOY – HEADS ARE ROLLING - 1980

De bästa skivorna har man aldrig hört. Nästan alltid är de bästa skivor ett band gjort de som är svårast att få tag på...i alla fall enligt fansen.
Så är det med City Boys näst sista platta Heads are Rolling.
”Det finns inte en dålig låt”... ”Man skulle kunna tro att skivan kom ut i år och inte för 25 år sen”...”Ska man ha nån platta med City Boy är det den här”...och så vidare. Så där låter det.

Det gör det ofta när såna här skivor kommer på tal. Skivor som ingen ville ha – då - när det begav sig. Skivor som av den anledningen är skitsvåra att få tag på idag.

Eftersom jag kommit över Heads Are Rolling, av en tillfällighet (för tie spänn på en loppis i Skillingaryd, av alla ställen), och dessutom har alla de andra City Boy-skivorna...av en tillfällighet.

Jag är rätt klar på min sak.
Heads are Rolling är inte ett särskilt bra album. Jag fattar varför City Boy efter denna magra platta blev utslängda av skivbolaget.
Förklaringen är enkel.

När den här skivan spelades in hade två av bandets ledande musiker hoppat av, sångaren Steve Broughton och gitarristen/basisten Chris Dunn. Broughton var väl den mest kreative av City Boys medlemmar. Det märks på Heads are Rolling. Det är ganska billig 80-talspop. Tyvärr.

Leta inte efter den här skivan. Det finns roligare saker. City Boy har definitivt gjort bättre.

Nr: 793/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar