The Musical Box: Queen klippte håret

söndag 15 juli 2012

Queen klippte håret

Skivor jag köpt på Konsum – Del 7
Hösten 1980 hamnade jag av en tillfällighet i Rönnäng på Västkusten. Another One Bites The Dust hade spelats i bilens kassettbandspelare hela resan. Och inne på ortens ICA-butik (kan ha varit Konsum eller Vivo för den delen...minns inte riktigt) stod den här skivan...

QUEEN – THE GAME - 1980

När jag tänker efter fick Queen en helt okej start av 80-talet. The Game från 1980 är hyfsat bra. I konkurrens med The Miracle är det den bästa platta Queen gjorde på hela 80-talet.

Det blev också ett vältajmat intro på bandets förvandling från progressiv rock till hitlistepop och dansmusik. Dessutom hade de klippt av sig det långa håret och anpassat sig till 80-talets välkammade look, på gott och ont.

Äh varför ljuga! Jag blev blev besviken. Långt hår rules! Och The Game är fan inte bra!

Jag ska väl ärligt säga att det var här någonstans jag slutade lyssna på Queen. Jag kom aldrig överens med Another Bites the Dust. Egentligen en ganska tung rocker, men här omformad och inpressad i något slags paljetterad och glittrig disco-utstyrsel. Jag har fortfarande svårt för den.
Jag har svårt för de flesta andra låtarna på skivan också. Det är lite för poppigt och trevligt, allmänt kanske man kan säga. Eller så är jag bara besviken att de inte lyckades följa upp Jazz från 1978, som var BRA på riktigt.

Men så här i efterhand inser jag att man inte får vara allt för kräsen när det gäller skivor gjorda på 80-talet. I det skenet är The Game en bra platta, även om jag egentligen bara gillar en enda låt, Crazy Little Thing Called Love.

Nr: 918/2222

5 kommentarer:

  1. Bengt Johansson Mångberg15 juli 2012 kl. 16:54

    Själv föredrar jag "Another one ... " framför "Crazy ... " men det är ointressant i sammanhanget. Jag älskar din blogg! Ibland samtycker jag, ibland inte. Ömsom påminner du om plattor jag glömt, ömsom tipsar du om plattor jag aldrig hört talas om. Ibland utfärdar du en vänlig, men bestämd, varning för vissa plattor. Det är alltid ett nöje att läsa din blogg och jag borde kanske ta mig tid att kommentera lite oftare.

    SvaraRadera
  2. Tackar så mycket. Ja, kommentera jättegärna, det är roligare att skriva då!

    SvaraRadera
  3. Håller med dig Olle om The Game, blev ruggigt besviken på den, det var där också jag började tappade tron på detta band som fram tills dess varit ett av mina absoluta favorit band.

    SvaraRadera
  4. ...och ändå fortsatte man att köpa Queen-skivorna...tror bara det är Innuendo från Queens senare år som är riktigt intressant.

    SvaraRadera
  5. Innuendo har jag inte, men har ju hört låten med Steve Howes läckra flamencointro, Robert Plant gjorde en grym version av den på Freddy Mecury galan, inte så lite Kashmir känsla över det.

    SvaraRadera