The Musical Box: Atmosfärisk gitarrpop från Ups & Downs

lördag 1 december 2012

Atmosfärisk gitarrpop från Ups & Downs

Oz Rock - Del 1

Jag öppnar helgens australientema lite försiktigt med detta välspelande gitarrgäng.

UPS & DOWNS – SLEEPLESS - 1986

Australiska Ups & Downs är mer atmosfär än pop, och mer gitarrer än vad som kanske är nödvändigt. Men det är snyggt, välgjort och faktiskt ganska skön musik att lyssna på. Ovanligt bra pop för att vara från mitten av 80-talet.
Den första tanke som slår mig är att Ups & Downs har väldigt många likheter med ett annat australiskt band, The Church. Det är samma blixtrande intensiva gitarrpop och samma småfräcka melodislingor.

Helt säkert finns hos Ups & Downs också en hel del spår av Paul Kellys tidiga 80-talsmusik, på album som Gossip, Under The Sun och So Much Water So Close To Home. Ganska bra med andra ord!

Inledningen med atmosfäriska och drömska Sleepless är läcker, trots att den är helt instrumental.

Men här finns flera sköna låtar att lyssna på, inte minst The Living Kind, där bandet hittat samma ”stora” sound som U 2. Avslutningen med intensiva Travelling är inte heller alls dum.

Jag tror inte att den här skivan är särskilt svår att få tag på. Den brukar dyka upp med jämna mellanrum i diverse reabackar. Hittar du den, och gillar The Churchs tidiga album, då tror jag att du tycker Ups & Downs också är rätt bra.

Nr: 1645/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar