The Musical Box: En viss ”rolighetsfaktor”

söndag 30 december 2012

En viss ”rolighetsfaktor”

DONNIE IRIS - BACK ON THE STREETS - 1980

Det går inte att komma från att det finns en viss ”rolighetsfaktor” när det gäller Donnie Iris och hans album Back On The Streets. Men den faktorn är begränsad.

Det är lätt att bli trött på den lite käcka och glada låt-gå-gossen. Skrattet fastnar i halsen och man vet inte om Donnie Iris försöker leka Weird ”Al” Jankovic eller om han är som han är...

Det är väl kul att han verkar ha roligt, men han blir lite tjatig i längden...
Jag vet faktiskt inte varför den här LP:n står kvar i samlingen. Donnie Iris första soloplatta Back On The Streets är ganska alldaglig amerikansk rock för högstadieskolans årliga disco.

Och att han hämtat inspiration från Bruce Springsteen går inte att missa. Eller att han gillar att lira fläskiga pudelrocksgitarriff...

Donnie Iris startade sin gitarrkarriär i bandet Jaggerz i början av 70-talet. Han hoppade sedan in som gitarrist i Wild Cherry, som nog ska räknas till kungligheterna när det gäller One-hit-wonders.

De blev kända för en enda låt; Play That Funky Music...

När det bandets korta, men intensiva, karriär var över gav sig Donnie på en solokarriär. Back On The Streets och några andra mindre kända album blev resultatet av det.

Ah Leah blev en mindre hit 1980. Men skivans bästa spår är Daddy Don´t Live Here Anymore.

Nr: 1612/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar