The Musical Box: Bonos favorit 1983

tisdag 11 december 2012

Bonos favorit 1983

WIRE TRAIN – IN A CHAMBER - 1983

Wire Trains album In A Chamber är ett stycke gnistrande och blixtrande amerikansk powerpop. Mycket gitarr ska jag väl lägga till. Nästan som The Church, men piggare och lite elakare. En kul LP med andra ord.
Wire Train hör i min värld inte till de allra största och mest välkända rockbanden. Detta amerikanska hade sin storhetstid i början av 80-talet. Men tydligen fortsatte de göra skivor en bit in på 90-talet innan gruppen upplöstes i små blå atomer.

In A Chamber, som är Wire Trains första, lär vara den bästa. Och eftersom jag inte hört nån av deras övriga skivor kan jag inte säga emot det. Det jag vet är att det är kul lyssning, och högt tempo, nästan hela tiden. Och det räcker.

Låten Chamber Of Hellos är en riktigt blixtrande liten sak. Den får du inte missa. Men det finns flera starka saker, även om det inte rör sig om några större radiohits. I´ll Do You till exempel.

Jo förresten, Bono i U 2 gillade det här gänget (har jag läst mig till). Så mycket att han utnämnde den här skivan till sin personliga favorit 1983.

Sen finns det dem som jämfört Wire Train med Joy Division...men det måste vara nån annan LP än den här... Jag jämför dem hellre med Dwight Tilley, 20/20, Fotomaker, Blondie, Pretenders...

Nr: 578/2222

2 kommentarer:

  1. Visst var det en svensk med i bandet?

    SvaraRadera
  2. Där ställde du mig rätt ordentligt (till en början). Men efter att ha konsulterat skivomslaget ser jag att det är så. Anders Rundblad heter han och spelade bas. Kul, det hade jag missat!

    SvaraRadera