The Musical Box: Insmord i försvarets hudsalva

lördag 22 december 2012

Insmord i försvarets hudsalva

Oz Rock IV – Del 1

Startar upp helgen med Australiens svar på Bryan Adams.

JIMMY BARNES – JIMMY BARNES - 1985

Ibland är det inte bra att ha mycket att välja mellan. När jag funderade på om jag skulle spela en platta med Paul Kelly, eller Hoodoo Gurus, eller Lime Spiders eller kanske en tidig Midnight Oil – för australiensiskt skulle det vara – slutade det med att Jimmy Barnes hamnade på skivtallriken, en av hans första, från 1985, som bara heter ”Jimmy Barnes”.

Så kan det gå. Men jag hade nog inte spelat den på 25 år.

Detta äventyrar nu Jimmy Barnes fortsatta överlevnad i min samling. För han är inte rivigt smart som Paul Kelly, eller elak och fräck som Lime Spiders och Hoodoo Gurus, och absolut inte i närheten av Peter Garrett i Midnight Oil.

Jimmy Barnes är en gaphals. Skrikig och kaxig men genomskinligt välkammad och i grunden polerad och förmodligen insmord i försvarets hudsalva - den man både kunde använda mot skoskav och till matlagning. Han är hal. Och han påminner ta mej faen om Bryan Adams! 

Och jag ställer precis samma fråga som allmusic.com, som ibland får till det. Hur många Bryan Adams behövs det egentligen i den här världen*?

Nr: 1303/2222

* Allmusic.com skriver ”i det här landet”, men eftersom det är en amerikansk sajt misstänker jag att de egentligen menar hela världen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar