The Musical Box: Stabilt och stilsäkert av Angels

lördag 8 december 2012

Stabilt och stilsäkert av Angels

Oz Rock II – Del 3

Dags för ett klassiskt hårdrockgäng som sägs ha varit förebilder för Nirvana (Där ser man!).

ANGEL CITY – Darkroom - 1980

The Angels, Angel City, The Angels From Angel City. Det här australiska bandet har haft flera olika namn genom åren. De har varit med länge, The Angels upptäcktes av Angus Young och Bon Scott i AC/DC i början av 70-talet och har gjort en lång rad album.
De har spelat med AC/DC och sägs ha inspirerat flera av de amerikanska grungebanden i slutet av 80-talet. The Angels har en lång meritlista...Och i min samling finns en av deras skivor, Darkroom från 1980.

Experterna på The Angels hävdar att Darkroom inte är en särskilt typisk LP för bandet. Det är inte lika mycket hård rock och den sägs definitivt vara mörkare och dystrare än deras andra album.

Eftersom jag inte hört nån av de andra Angelsplattorna har det ingen som helst betydelse för min del. Jag tycker det är en bra australisk rockplatta. Inte särskilt utmärkande på något sätt, bara stabil, stilsäker och...ja, stabil...
Darkroom påminner inte så lite om Paul Kelly i sina rockigare stunder, eller lite som Hoodoo Gurus på senare dagar och INXS utan en massa synthar.

En skiva man kanske kan leva utan med andra ord...om det inte vore för...No Secrets...The Angels allra första riktigt stora hit. Den är fortfarande bra. En bra rocklåt är alltid en bra rocklåt, även om den nu är över 30 år gammal.

LP:n finns med flera olika skivomslag. På min platta kallar de sig Angel City. Jag har sett samma skiva där de kallar sig The Angels. För min del får de heta vad de vill...

Nr: 2012/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar