The Musical Box: Mainstream INXS

lördag 22 december 2012

Mainstream INXS

Oz Rock IV – Del 4

...och så något av det största i rockväg som exporterats från Australien (utan att nödvändigtvis vara mina favoriter).

INXS – Kick - 1987

Kick sägs vara ett av hela 80-talets bästa mainstrem rockalbum. En urladdning och en kraftfull markering från ett av den tidens mest populära rockband, australiska INXS.
LP-skivan gick säkert upp på varenda topplista som fanns. Och hitlåtar från albumet lusade ner singellistorna hur länge som helst, inte minst Need You Tonight och Mystify.

Men de var nog fler när jag tänker efter. Ska man se objektivt det är riktigt att Kick är en verkligen bra skiva. Det finns nog inte en enda dålig låt, allt håller hög kvalitet.

Det är dessutom varierat, INXS river av allt från tuffa stones-rockers och funk till lättköpt danspop. Och gör det dessutom på ett enormt självsäkert sätt.
INXS var dock aldrig ett band för mig. Kicks var den första skiva jag hörde med bandet...och den imponerade inte på mig då. Och gör det inte nu för tiden heller.

För hur man än vänder och vrider på det låter Kick nu för tiden inte särskilt originell eller annorlunda jämförd med mycket annat, både samtida musik och senare. Mainstream var ordet...

Men jag säger inte mot dem som påstår att Kick är ett förbannat bra rockalbum från 80-talet.

Nr: xxx/2222 (utrensad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar