The Musical Box: Pelle Karlsson-effekten

söndag 2 december 2012

Pelle Karlsson-effekten

Oz Rock - Del 5

...och så ett tämligen misslyckat försök att 1989 lansera en rad australiska popartister i Europa, Australian Rocks Compilation.

AUSTRALIAN ROCK COMPILATION - 1989

Denna samlingsplatta dök det året upp tillsammans med utvalda album av en rad grupper och artister. Om jag inte har alldeles fel fanns det till och med särskilda skivställ i affärerna med de här LP-skivorna.
Hur det gick med den lanseringen har jag ingen som helst koll på, men den här samlingsplattan måste ha pressats upp i ohyggligt många volymer.

Under flera år efter var den nästan som den där ökända LP:n med Pelle Karlsson, den fanns i varenda skivback...och särskilt i second hand-affärerna.

Tack och lov har den australiska samlingsplattan inte längre samma status, men Pelle Karlsson består... Har förresten hittat ett alldeles lysande youtube-klipp som belyser ”Pelle Karlsson-effekten”. Det är inte nytt på något sätt, men ändå lysande roligt. Kolla här.
Samlingsskivan känns inte särskilt spännande nu för tiden heller. Det hänger på att de artister och låtar som valdes ut var lite för mainstream för att kittla. Men den fyllde ändå sin funktion.

Fördelen med skivan var att efter man lyssnat på den åtminstone visste vilka album och artister man skulle akta sig för...Daryl Braithewaite, Wa Wa Ne... Undantaget var Black Sorrows, som på samlingsskivan fått med tre låtar, där Hold On To Me faktiskt var en briljant poplåt.

Nr: 18/samlingsalbum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar