The Musical Box: ”The worst group I´ve seen in five years”

lördag 1 december 2012

”The worst group I´ve seen in five years”

Oz Rock - Del 2

Det fanns punkband i Australien också, vad trodde du?

SACRED COWBOYS – SACRED COWBOYS - 1985

Efter att Sacred Cowboys för första gången varit med i australisk tv sa programledaren "this is the worst group I've seen in five years". Det gillade Sacred Cowboys...
Året var 1982 och de hade precis spelat sin första punksingel, Nothing Grows In Texas. Den låten finns också med på bandets första LP, som gavs ut av franska New Rose 1985.

En skiva, som trots den där programledarens uttalande, inte är så hemsk som man skulle kunna tro. Det är en rätt kul platta i gränslandet mellan punk, new wave och spretig australisk rock.
Sacred Cowboys har ett sånt där lite deprimerat uttryck, ungefär som norra halvklotets Magazine, Joy Division och Only Ones.

Skillnaden är att Sacred Cowboys är ganska stökiga och verkar något ofokuserade. Dessutom öser de på rätt ordentligt på sina ställen...på gott och ont. Med andra ord en skiva som går att spela med viss behållning...bara man inte gör det för ofta.

Det finns inte särskilt många inspelningar med Sacred Cowboys. Vad jag vet gjordes bara två studioskivor och en liveinspelning.

Den andra plattan, Trouble from Providence, anses av dem som vet bättre vara bandets bästa, inte minst på grund av Hell Sucks, som blev en ganska stor hit.

Men för min del räcker det gott med Nothing Grows In Texas.

Nr: 2014/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar