The Musical Box: Lite för uddlös och vanlig

lördag 22 december 2012

Lite för uddlös och vanlig

Oz Rock IV – Del 2

Australisk pubrock får väl duga...

TAZMANIAN DEVILS – BROADWAY HI-LIFE - 1981

Jag kan inte påstå att jag är överdrivet förtjust i Broadway Hi-Life, den andra och sista plattan med Tazmanian Devils. Man kan förstå varför den blev bandets sista på Warner Brothers i USA, som sen skickade hem dem till Australien igen. Så mycket blev det av den internationella karriären.
Det där är 30 år sedan, men Tazmanian Devils lär hålla på fortfarande och göra ett och annat gig. Men utanför Australien har de sedan dess vad jag vet aldrig kommit.

Broadway Hi-Life är ingen direkt dålig rockplatta. Den är bara lite menlös och uddlös och fantasilös och lite för vanlig. Jag kan faktiskt förstå varför Warner Brothers inte var så där heltända på skivan.

Bandets första platta var betydligt roligare, framför allt lite stökigare och mer dunder. Lite brittisk pubrock, eller kanske J Geils Band.

Men på Broadway Hi-Life har man av någon anledning lagt på en massa synthar och effekter som tagit bort det mesta av det där som möjligtvis skulle kunna påstås vara roligt att höra.

Det gör att skivan inte lyfter vid ett enda tillfälle. Eventuellt skulle den kunna funka som bakgrundsmusik vid något mindre nogräknat tillfälle, tyvärr.

Nr: xxx/2222 (utrensad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar