The Musical Box: Klistrig egensinnig synthpop

lördag 15 december 2012

Klistrig egensinnig synthpop

Oz Rock III – Del 3

Synthpop från Australien, kan det vara nåt? Jo, kanske...

THE OTHER ONES – LEARNING TO WALK - 1988

Jag vill inte kalla The Other Ones ”ett sorgligt bortglömt och underskattat band”, för så intressant var aldrig den här australisk-tyska gruppen. Men Learning To Walk, som fram till nu funnits i min samling, är inte alls obehaglig att lyssna på...i lagom dos, måste jag väl lägga till.
The Other Ones lirar nämligen synthpop och har förmodligen förebilder som Alphaville och liknande. Man skulle kunna säga att The Other Ones är syntetiska, som nylon jämfört med bomull...en lätt känsla av statisk elektricitet inträder rätt fort och då inte på det bra elektriska rocksättet, utan mer som när håret smetar fast i tröjan man försöker ta av sig.
Är ni med nu?

Även om LP:n Learning To Walk är rätt klistrig synthpop tycker jag ändå att The Other Ones har kvaliteter som många hitlisteband i slutet av 80-talet saknade.
De har nämligen en hel del egensinniga idéer som de gärna prövar; afrikanska rytmer, jazzinfluenser och på något ställe tung tysk electro, lite som Bowies album Heroes.

Sångerskan Jayney Klimek har också kvaliteter lite utöver det vanliga, som gör att The Other Ones låtar får en ganska vass och skön edge jämfört med andra samtida band.

Denna australisk-tyska grupp fick dock aldrig några större framgångar. Learning To Walk, som helt misslyckades att nå försäljningslistorna, blev gruppens andra och sista album.

Nr: xxx/skivan är borttagen ur samlingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar