The Musical Box: Bara vanlig amerikansk pop...

söndag 10 februari 2013

Bara vanlig amerikansk pop...

Skivor från Dunhill – Del 7

PRATT/McCLAIN – PRATT/McCLAIN - 1974

Truett Pratt och Jerry McClain började sina musikkarriärer i kyrkokörer. Det märks tydligt på deras enda gemensamma platta från 1974, Pratt/McClain. Vid en första lyssning är det lätt att tro att det här är religiöst, för de undertonerna finns.
Vid en andra lyssning blir det där mer tveksamt. Och vid en eventuell tredje genomspelning är det inte alls lika solklart. Jag har kommit fram till att det är ganska typisk amerikansk pop från mitten av 70-talet. Inte särskilt spännande, lite lagom kladdigt.

Av den anledningen borde det inte finnas någon som helst anledning att ha skivan i samlingen. Men eftersom den gavs ut av Dunhill Records och dessutom är producerad av demonproducenten Steve Barri, kommer saken i ett annat läge. Dunhillskivorna, även 70-talarna, är sånt jag samlar på.
Nu är dock risken stor att den här skivan hamnar ganska långt bak i hyllan. Pratt/McClain imponerar inte särskilt mycket på mig. Inte ens låten Here I Am (Song of the Anti-Christ), som skulle bli skivans hitlåt och åtminstone är lite psykedelisk, är en sån där sak man kommer ihåg.

B-sidan verkar på förhand var det mest spännande, hela sidan består av nästan 15 minuter långa Love Suite. Men den känns trött redan på det första spåret. Jag vet faktiskt inte varför jag skrev den här texten. Kanske bara för att jag har skivan...

Nr: 812/2222

1 kommentar:

  1. I 1976 udsendte de albummet "Pratt&McClain featuring Happy Days", efter at de fik lov til at synge titelsangen fra hit tv serien "Happy Days" (the Fonz etc..). Den udkom på Reprise Records, og består af en række standard pop sange (fra. f.eks Neil Sedaka) plus to sange de selv havde skrevet..
    Pladen er produceret af Steve Barri.

    SvaraRadera