The Musical Box: Doobies Vilda västern-romantik

tisdag 26 februari 2013

Doobies Vilda västern-romantik

DOOBIE BROTHERS - THE CAPTAIN AND ME - 1973

Den här skivan var ett tag svår för mig att leva utan. Så här skrev jag nån gång på 70-talet:
Det är en riktig läcker amerikanare, luftig västkustrock med rötterna i country, hippierörelsen, soul och jazz. Överdådigt på sina ställen, men på något sätt funkar det.
Om någon till äventyrs nu för tiden skulle råka nämna Doobie Brothers (vilket troligen skulle ske av rent misstag, för det här bandet är så ute att inte ens Howard Jones är i närheten).

Då handlar det förmodligen om låten Long Train Runnin´. Det gjordes ju en discoremix av den i början av 90-talet...som blev hur inne som helst.

Den låten finns med på den här skivan. Självklart är originalet betydligt mer lyssningsvärd än den där med trummaskiner...även om den nu för tiden känns ganska sönderspelad.
Hela skivan är förresten klart spelbar fortfarande. Den har trots sin ålder, den gavs ut 1973, stått sig väldigt bra. Det är ett kontrastrikt album med en skön blandning av vilda västern-romantik, vassa rockers stånkande av svett, hästskit och marijuanainpyrda ballader.

Rockiga Without You och China Groove är två av mina favoriter, men coola South City Midnight Lady och Dark Eyed Cajun Lady är minst lika sköna.

Nr: 565/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar