The Musical Box: Ventures gitarrdisco

söndag 24 februari 2013

Ventures gitarrdisco

Hur tänkte de här då... - Del 6 

Hur tänkte de här kan man verkligen fråga sig när det gäller den här LP:n.

NEW VENTURES – ROCKY ROAD – 1976

Jo, det är The Ventures som gjort den här skivan. Det gamla gitarrhjältarna levde även på 70-talet men kallade sig då New Ventures. Men här vete tusan om de inte hamnade alldeles fel. Det här är nämligen en disco-LP. Jäpp, du läste rätt, DISCO!
Jag vet inte alls hur våra gamla hjältar tänkte när de fick idén till den här plattan. Trodde de att det skulle gå att kombinera instrumental gitarrock med discorytmer?

Jag frågar mig igen...Trodde de verkligen det? Nej, det här är nog en av de allra hemskaste LP-skivor jag någonsin hört. Och jag har hört mycket konstiga, udda och märkliga LP-skivor.

Och jag undrar vad Glenn Miller skulle sagt om han fått höra Ventures massakrera hans gamla evergreenörhänge Moonlight Serenade.

Ur ren discosynpunkt kanske Rocky Road inte är så jättevidrig. Den låter ungefär som alla de där samlingsplattorna med anonyma discolåtar som samlades i drivor i reabackarna redan på 70-talet.

Möjligtvis kan det här vara en LP riktigt insnöade discofanatiker kan uppskatta. Och extrema samlare av The Ventures bör så klart ha den i sin samling.

För min del kommer detta alster att förpassas ur samlingen så fort som möjligt.

Nr: xxx/utrensad ur samlingen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar