The Musical Box: En galen eremit i slokhatt

lördag 9 februari 2013

En galen eremit i slokhatt

Skivor från Dunhill – Del 4

DANIEL MOORE – DANIEL MOORE - 1971

En galen eremit i slokhatt? En långhårig hippie ”nära till naturen”? Eller bara en man med sin gitarr? Omslaget till Daniel Moores LP från 1971 ställer frågor. Men ger inga svar.
Galen eremit? Kanske. Ibland låter den här gossen som en predikant på ett väckelsemöte och backas upp av både körer och maffiga stråkarrangemang.

På andra ställen undrar man om det möjligtvis inte är Ian Gillan som döljer sig bakom glasögonen och skägget.

Och på ett tredje skulle jag kunna ta gift på att Daniel Moore inte gjort annat än suttit vid fötterna av Pete Seeger och lyssnat på hans folksånger. Så det kanske lutar åt det där med långhårig hippie då?
Men Daniel Moore är nog en man med sin gitarr. På bilden en akustisk, men han lirar elgitarr på plattan också. Han är en ganska välkänd och välmeriterad amerikansk singer/songwriter och har gjort skivor från 60-talet och fram till nu.

Moore har också skrivit hitlåtar åt så skilda artister som Three Dog Night, Bonnie Raitt, Canned Heat, Everly Brothers, Thelma Houston, The Band, Kim Carnes och Dizzy Gillespie...för att nämna några som spelat in hans låtar. Där ser man!
Och hans platta från 1971 är inte skräp – tvärtom. Det finns flera riktigt bra låtar här. Inte minst rockiga Funky Music och Drake the Snake. Sen är One More River To Cross inte heller så dum.

Nr: 1595/2222

2 kommentarer:

  1. Vilken låt har han skrivit åt The Band? Vad jag kan se så finns det inte med någon på deras första skivor från 60- och 70-talen. Kanske från skivorna från början av 90-talet med ett nybildat The Band?

    SvaraRadera
  2. Oj, det vet jag faktiskt inte. The Band är (än så länge) inte nåt av mina specialområden.

    SvaraRadera