The Musical Box: En sockerbulle från Dunhill

söndag 10 februari 2013

En sockerbulle från Dunhill

Skivor från Dunhill – Del 6

GRASS ROOTS – LET´S LIVE FOR TODAY - 1967

Det här är en platta som skulle kunnat vara evigt förlorad i den galna strömmen av all bra och dålig pop. För vem minns Grass Roots idag? Och varför skulle man komma ihåg dem nu?
Svaret finns här. Grass Roots första album från 1967.
Det är en sagolik platta med folkrock, britpop och hur mycket spelglädje som helst. Det går inte att ha tråkigt när man spelar skivan. P F Sloans och Steve Barris låtar är briljanta små örhängen, som sätter sig kvar som kardborrar.

Och ju fler gånger man spelar plattan, desto svårare är det att bli av med dem... Ta bara Things I Should Have Said. Försök att inte spela den igen när du hört den första gången. Det är som att försöka låta bli att slicka sig om munnen när man äter sockerbullar. Det går inte.
Wake Up Wake Up och Tip Of My Tongue är precis lika beroendeframkallande. Hitlåten från 1966, Where Were You When I Needed You är inte dum den heller. Där har du orsakerna till att spela den här skivan idag också!

Varken Sloan eller Barri var egentligen med i bandet vid den här tiden, som bildades på initiativ av skivbolaget Dunhill. De två spelade in en platta under namnet Grass Roots 1966.
Året efter fick gruppen The 13 th Floor fick ta över namnet och det här är deras första album. En del av låtarna från det bandets demotejp fick också plats på skivan.

Rent allmänt kan man väl säga att de inte är lika bra, med ett undantag. Sha la la la la la live for today (Let´s Live For Today) är en riktig pärla... Och ja...det finns en hel del likheter med Small Faces...

Nr: 1026/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar