The Musical Box: Bastant handfast hårdrock

torsdag 7 januari 2016

Bastant handfast hårdrock

MOXY – MOXY II – 1976

När Moxy spelade in sin första skiva höll Tommy Bolin till i en inspelningsstudion på andra sidan väggen. Han blev så imponerad av kandensarnas sound att han hoppade in och lirade gitarr i några av låtarna.
Om det var därför eller att Moxy helt enkelt hamnade rätt i tiden gjorde att gruppens första album blev en amerikansk och kanadensisk storsäljare.

Moxy II är den något mindre kända och något mindre intressanta uppföljaren som spelades in så fort bandet bara hann för att inte missa något. Den här gången var dock inte Bolin med.
Nu skulle man kunna tro att Moxy II därför inte är en särskilt intressant hårdrockplatta. Men tvärtom. Det är en riktigt bra LP, Moxy hade något extra, det som Tommy Bolin upptäckte.

Eftersom de är kanadensare handlar det så klart om bastant handfast hård rock, mycket gitarrgnissel och en sångare om gärna går upp i falsett.

Jämför gärna den här LP:n med till exempel tidiga rushplattor som Fly By Night eller Caress Of Steel. En kul hårdrockplatta med andra ord, typiskt 70-tal, men svettig och underhållande.

Lika bra gick det dock inte för Moxy sen. Moxy I och Moxy II är de skivor man ”behöver” med bandet, som efter den här LP:n inte alls hade lika mycket att komma med.

Nr: 1640/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar