The Musical Box: Tysk mjukporr på vinyl

lördag 30 januari 2016

Tysk mjukporr på vinyl

GERT WILDEN & ORCHESTRA – SCHULMÄDSCHEN REPORT – 2009

Tysk porrfilm lär ha haft en storhetsperiod i slutet av 60-talet. Det producerades i Tyskland under en period mängder med mjukporr. Idag förmodligen helt oskyldigt och mindre naket än det man nu får se under en normal reklampaus på tv på bästa familjetid.
En som hade koll på den tyska porrens storhet var Robban Broberg, som gjorde genren odödlig i Sverige tack vare sin superhit Carola (dann will ich vråla Carola, kom hier zu meinen trista håla).

...vilket osökt gör att vi nu kommer in på musiken bakom de tyska porrfilmerna, som numera blivit både kult och kultur.
Och här handlar det inte om något så vulgärt som Isaac Hayes mullrande stämma eller Barry Whites honungsdrypande soulröst, Je t´aime eller ens Donna Summers Love To Love You Baby.

Nej, glöm inte bort att Tyskland är hemlandet för easylisteningmusikens urfader James Last och hans bror Kai Warner. Det var därför givet på förhand att musiken till tysk porrfilm i slutet av 60-talet storslaget skulle framföras av en hel orkester.
Ansvaret lades på storbandsledaren och easylisteningkompositören Gert Wilden som tog sig an uppdraget med så stor entusiasm att han därefter och fram till slutet av sin karriär inte gjorde något annat än skrev musik till porrfilm (han blev 98 år).

En del av hans livsgärning samlades för några år sedan på denna vinylskiva, Schulmädschen Report, en soundtrack med de bästa låtarna från filmer som Schulmädschen Report (som mer eller mindre blev en serie och släpptes i ett oändligt antal delar), Die dressierte frau, Madame und ihre nichte, Mädschen die nach München kommen och inte minst Die fleissigen bienen vom fröhlichen bock.

Nr: 757/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar