The Musical Box: Tilltalande radiopop av Boz Scaggs

torsdag 28 januari 2016

Tilltalande radiopop av Boz Scaggs

BOZ SCAGGS – SILK DEGREES – 1976

Silk Degrees var en LP många hade i sin samling i mitten av 70-talet. Boz Scaggs blue-eyed soul och radiovänliga pop var lätt att tycka om. Låtar som Lido Shuffle, Lowdown och What Can I Say.
Utan att dra på allt för mycket går det nog att påstå att varenda låt på skivan har något tilltalande över sig. Bra radiopop från mitten av 70-talet, där Boz Scaggs ställde in sig i samma led som England Dan & John Ford Coley, Seals & Crofts, Hall & Oates...
Bekymret för min del med denna LP är att Boz Scaggs i princip skalat bort hela sitt ursprung i psykedelisk rock och blues. Att han en gång i tiden fanns med i Steve Miller Band och fanns med på legendariska album som Children Of The Future och Sailor går inte ens att ana, det måste man veta.

Det räcker inte med att Lido Shuffle är en läcker poplåt och att Boz Scaggs smäktande sammetsröst får de levande ljusen på flygeln att självantända.

Silk Degrees har fått lämna samlingen, liksom England Dan, Seals & Crofts och Hall & Oates...Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

2 kommentarer:

 1. Hej Olle,
  Alltid lika skoj att läsa din vandring genom vinylträsket!
  Boz Scaggs tillbringade en del tid i Sverige på 60-talet, bl.a. som gatumusikant i Gamla Stan. Han medverkade på The Merrymens (Bill Öhrström, Bosse Hansson m.fl.) singel "Searchin'" 1965. Bill Öhrström producerade även Boz's första LP "Boz" som spelades in i Stockholm 1965. Upplagan var hela 300 ex. Ligger du och tjyvhåller på några exemplar? De senaste åren har Boz spelats en del i svensk TV. Brukar du se "Helenius-Hörna"? Signaturmelodin till det programmet är "We Were Always Sweethearts" från albumet Moments 1971.
  Så Boz fanns en gång i tiden med i svenska Merrymen, vilket var hans debut på vinyl....Det var tiden före Steve Miller Band.
  Ha'D//Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt inlägg. Den där LP:n från 65 har jag bara hört talas om. Och nu får jag väl titta på ett avsnitt av Helenius hörna.

   Radera