The Musical Box: Svårlyssnat och humorbefriat av Dylan

lördag 16 januari 2016

Svårlyssnat och humorbefriat av Dylan

BOB DYLAN – TOGETHER THROUGH LIFE - 2009

Det finns folk som efter varenda Dylan-konsert de ser ALLTID hävdar att det var det bästa de varit med om, oavsett hur bra det egentligen var. Samma är det givetvis med Dylans album.
Together Through Life fick när den kom 2009 självklart lysande kritik och musikskribenter ställde sig i rad för att hylla Dylans storhet.

Naturligtvis kan Bob Dylan göra precis vad han vill. Vill han göra meningslösa album kan han det. Vill han försöka att tråka ihjäl folk är det ingen som protesterar mot det heller.

Nu påstår jag inte att det är hans mening med Together Through Life, men han var nära att lyckas med mig. Detta är en svårlyssnad skiva och ett album som är svårt att tycka om, oavsett vad både riks- och lokalpressen skrivit om den.

Självklart är Dylans låtskriveri som nästan alltid helt oklanderligt. Det är bara det att den här gången blir det ganska trist.

Together Through Life fungerar definitivt inte bra på vinyl. Kanske för att det inte finns några särskilt minnesvärda låtar.

Förmodligen är det här en platta som blir bättre på cd-skiva. Då kan man låta den snurra på i bakgrunden utan att behöva bry sig särskilt mycket.

Nr: 604/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar