The Musical Box: Bryan Ferrys tredje coveralbum

fredag 16 januari 2015

Bryan Ferrys tredje coveralbum

BRYAN FERRY – LET´S STICK TOGETHER – 1976

Alla som hängde på uteställena i slutet av 70-talet kommer säkert ihåg Bryan Ferrys superhit Let´s Stick Together. Hårt pumpande rockbeats i exakt tre minuter. Den hängde med i flera år. Och jag får fortfarande smårysningar längs ryggen när jag hör den. Den var bra!
Men det var inte Bryan Ferrys som själv gjort låten, den hade han tagit med sig från sin tid som rhythm´n blues-sångare i norra England på 60-talet. Det var ett lyckat grepp att damma av den låten. Let´s Stick Together måste ha varit en av 70-talets största hits.

Låten finns på Ferrys tredje solo-LP, där han höll sig till ungefär samma recept som på de två tidigare, These Foolish Things och Another Time Another Place.

Han dammade av ett antal gamla hitlåtar och gjorde till sina helt egna, Everly Brothers, Beatles...

Skillnaden mot de tidigare plattorna var den att han den här gången dessutom ruskade om flera av låtarna från Roxy Musics debutplatta 1973; Casanova, Sea Breeze, Re-Make/Re-Model och några till.

Om det blev bättre än det han tidigare gjort ihop med Brian Eno kan man ju alltid diskutera...
Men LP:n Let´s Stick Together är rolig att lyssna på oavsett det. Mest för titellåten så klart, men också för att få höra Bryan Ferry göra It´s Only Love, The Prize Of Love och Shame Shame Shame...

Nr: 986/2222

2 kommentarer:

  1. Lite ovanligt att döpa om en gammal hit. Den hette ju Lets Work Together när Canned Heat gjorde den.

    SvaraRadera