The Musical Box: Costellos b-sidor

söndag 25 januari 2015

Costellos b-sidor

ELVIS COSTELLO – TAKING LIBERTIES – 1980

Elvis Costellos skivutgivning var lite rörig i början av hans karriär. En del låtar fanns bara som b-sidor på singlar, andra bara på den brittiska eller amerikanska utgivningen av hans skivor.

För att fansen skulle få möjlighet att komplettera sina samlingar gavs 1980 Taking Liberties ut i USA och Ten Bloody Mary´s & Ten How´s Your Fathers ut i Storbritannien. Det var välkommet.

Amerikanerna fick äntligen höra Chelsea, som av någon märklig anledning tagits bort från This Years Model när den släpptes i USA.

Där fanns dessutom med ett par tidigare ej utgivna låtar, Clean Money och Hoover Factory, så det fanns något även för de som redan hade allt.

Givetvis kan man tycka det var onödigt, och skivbolagen gjorde sig säkert en och annan fattig enkrona på det. Men gillar man Costellos låtar, så va tusan...
Albumen blir dessutom på något sätt avslutningen på Costellos Rocking Years, 1977-1980. Taking Liberties, som jag har, innehåller hela 20 låtar där Girls Talk, som Dave Edmunds fick en hit med något av de där åren, har en liten särställning.

Nr: utrensad ur samlingen och såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar