The Musical Box: En omfattande Tull-samling

söndag 25 januari 2015

En omfattande Tull-samling

JETHRO TULL – THE BEST OF – 1993

För den som har precis alla skivor med Jethro Tull är den här samlingen inte av något större värde. Det ger så mycket mer att lyssna på ett helt album än att bara få ett och annat smakprov. Jag köpte denna dubbel-CD av praktiska skäl; att ha något att spela i bilen. Det funkar den bra som.
The Anniversary Collection, vilket är undertiteln på detta album, är omfattande. I nästan exakt kronologisk ordning bjuds det på låtar från Jethro Tulls första tid som bluesrockband på skivor som This Was och Stand Up, via de magiska progskivorna Thick As A Brick, Aqualung och A Passion Play, över till skogstrollsåren och plattorna Songs From The Wood och Heavy Horses och hela vägen fram till nostalgitrippen Catfish Rising, där Tull slöt cirkeln och spelade bluesrock igen. Sammanlagt 36 digitala låtar direkt hämtade från originaltejperna.
En bra, och i det närmaste komplett samling Tull-klassiker fram till 1993. Vill man ha precis allt finns det säkert senare utgivningar som har fått med senare låtar också. Men absolut en CD för nybörjaren, som vill få ett första grepp på Jethro Tull. Men knappast en nödvändig skiva för fansen.

Nr: 187/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar