The Musical Box: En meningslös Pink Floyd-samling

lördag 24 januari 2015

En meningslös Pink Floyd-samling

PINK FLOYD – WORKS – 1983

Här har någon slängt in ett antal hyfsat välkända Pink Floyd-låtar i en tombola, snurrat frenetiskt och sen slumpmässigt dragit en låtordning. Här finns inget sammanhang, ingen som helst röd tråd, det är bara underligt och en förolämpning mot alla Pink Floyds fans.
På den här samlingsplattan hittar man låtar från bandets period som popband, Arnold Layne och See Emily Play. Fantastiska låtar givetvis, men när de blandas med inspelningar från Ummagumma, Dark Side Of The Moon, Meddle och A Saucerful Of Secrets blir det fel någonstans.

Den enda låt som eventuellt skulle kunna vara av större intresse är sista spåret, Embryo, som är en demoinspelning av en halvfärdig låt från långt innan DSOTH. Å andra sidan går den att hitta på andra skivor också...

En helt meningslös samling med andra ord. Dock inte ospelbar på något sätt, men konstig att lyssna på för den som kan sin Pink Floyd.

Man kan ju finna en viss sjuklig njutning i att höra See Emily Play bytas mot Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave And Grooving With A Pict, som är en av de mest introverta sakerna från Ummagumma och därefter Free Four från Obscured By Clouds...

För den som aldrig någonsin hört Pink Floyd skulle dock Works kunna fylla en viss funktion. Man får åtminstone ett hum om deras musik, dock inte i någon som helst logisk ordning.

Nr: 18/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar