The Musical Box: Ian McLagans nostalgitripp

tisdag 27 januari 2015

Ian McLagans nostalgitripp

IAN MCLAGAN – BUMP IN THE NIGHT – 1981

Kan du inte få nog av Rolling Stones, har alla skivor, men vill ändå ha mer. Då är kanske Ian McLagan något för dig. Han var med under den brittiska rockexplosionen i mitten av 1960-talet, som sångare och keyboardist i legendariska Small Faces, och senare i Faces tillsammans med Rod Stewart.
Under 1970-talet hoppade han in och lirade med Rolling Stones och tillsammans med Ron Wood. Sedan slutet av 1970-talet har Ian McLagan gett ut en rad album tillsammans med sitt band The Bump Band och är dessutom, sedan 1997, medlem i Billy Braggs band. En lirare med många järn i elden med andra ord.

Bump in the Night är McLagans andra soloplatta. En kul liten sak med klara linjer till Stones 70-talare, som Black & Blue, It´s Only Rock´n Roll och Goats Head Soup.

Funkar alldeles utmärkt att spela vrålhögt. Det funkiga stones-soundet slår igenom och det blir en riktig nostalgitripp. Little Girl är förresten skriven av Ron Wood.

Nr: 282/2222

1 kommentar:

  1. Ledsamt slut på 2014, 2:a december somnade Bobby Keys in och dagen efter Ian McLagan! Hoppas de är där uppe någonstans och jammar!

    SvaraRadera