The Musical Box: Little Feat bröt en trend

tisdag 6 januari 2015

Little Feat bröt en trend

LITTLE FEAT – DOWN ON THE FARM – 1979

Little Feat bröt en trend med Down on the Farm. Det var det första gången Little Feat inte gjorde en riktigt bra platta. Egentligen finns det bara en bra låt här, det inledande titelspåret.
Det mest positiva jag kan komma på om den här plattan är att skivomslaget är läckert. Som alltid lyckades Little Feat få till nästan surrealistiska omslagsbilder. Badankan vid poolen är bara så läcker.

Men nej, låtarna på Down on the Farm har inte mycket av det som gjorde plattor som Sailin´ Shoes och Feat´s Don´t Fail Me Now till de stora. Men det har sin förklaring.

För det andra fortsatte bandet inte på den inslagna vägen mot jazzrock och fusion som på Time Loves a Hero (1977).

Det här är ett steg tillbaka mot ursprunget och rocken. Problemet är bara att det inte blev särskilt bra. Det har också sin förklaring.

Down on the Farm har sina brister, men Little Feat är givetvis förlåtna. Skivan spelades till stora delar nämligen in efter att Lowell George precis dött av en hjärttattack 1978.

Kanske är det därför den känns så oinspirerad. Kanske är det också därför Little Feat inte fortsatte med jazzfusion, utan gick tillbaka till rocken och countryn.

Lowell George gillade nämligen inte det där med jazzprylen, och var faktiskt på väg i från bandet när hans hjärta plötsligt stannade.

Nr: 1567/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar