The Musical Box: Klassiker eller inte, eller...

torsdag 8 januari 2015

Klassiker eller inte, eller...

NAZARETH – HAIR OF THE DOG – 1975

Den här skivan har jag skrivit om tidigare. Då sågade jag den. Jag var lite för snabb. Men nu har jag lyssnat på Nazareths Hair Of The Dog igen, flera gånger, och har ändrat mig. Så här tycker jag nu.
Nazareths album Hair Of The Dog är ett märkligt album. Den är både en klassiker - och inte. I vår del av världens vill jag minnas att det av någon anledning fnystes rätt rejält när den kom. Bara ett par riktigt bra låtar, tyckte man då, och resten rena plankningar av Black Sabbath och Led Zeppelin.

Det rättades till på den amerikanska utgåvan. Då togs Nazareths kanske allra största singelhit med, Love Hurts. En av få låtar folk i allmänhet kommer ihåg Nazareth för idag. Dan McCaffertys ilskna och skrikiga röst passade av någon anledning perfekt för Everly Brothers gamla soulörhänge och det blev en superhit.

Jag har den första och i mitt tyckte riktiga pressningen. Där ligger låten Guilty med i stället, vilken jag i och för sig har full förståelse för varför den byttes ut...

Men jag gillar Hair Of The Dog ändå. Efter att ha lyssnat på den flera gånger nu igen kan jag bara konstatera att Nazareth var lysande bra i mitten av 70-talet.

Visserligen tycker jag flera av de tidigare plattorna är bättre, men jämfört med album av senare datum står sig Hair Of The Dog väldigt bra. Det är en kompetent hårdrock-platta rakt igenom.

McCafferty och Charlton går inte på tomgång en enda sekund. Ta bara Miss Misery och Beggar´s Day. Det nog två av hela 70-talets tyngsta hårdrocklåtar!

Nr: 1442/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar