The Musical Box: En Led Zep-samling värd pengarna

söndag 25 januari 2015

En Led Zep-samling värd pengarna

LED ZEPPELIN – REMASTERS – 1990

Suck! Ett samlingsalbum på tre vinylskivor med Led Zeppelin. Hur många sådana finns det egentligen? Och det verkar komma nya varenda år. Har man de riktiga LP-skivorna behöver man inte de där Greatest Hits-samlingarna.
Inte Remasters heller, även om en och annan kanske blir lite impad när de ser den stå i hyllan. Att jag bara vid något enstaka tillfälle känt mig manad att spela någon av de tre skivorna säger det mesta.
Nja, så illa är det inte. Remasters är en av de tidigare samlingsplattorna innan den värsta ”Greatest Hits-boomen” drog igång. Här finns Led Zeppelins stora låtar, från Communication Breakdown till Achilles Last Stand. Allt bra så långt, och ett samlingsalbum värt pengarna för den som inte har alla skivorna.
Remasters är dock mest intressant ur en teknisk synvinkeln. Låtarna på skivan, som släppts både som LP- och CD, har nämligen blivit digitaliserade från de tidigare inspelningarnas mastertejper. Det är det revolutionerande(!).

De Led Zeppelin-album som släppts i slutet av 80-talet på CD (det var nämligen bråttom att få ut dem) hade sin förlaga i de soundtejper som användes när vinylskivorna pressades. Hörs det nån skillnad?

Nr: 862/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar