The Musical Box: Solid rock från Golden Earring

lördag 3 januari 2015

Solid rock från Golden Earring

GOLDEN EARRING – NO PROMISES...NO DEBTS - 1979 

Den här skivan borde alla Golden Earring-fans vara nöjda med. Vass, rak och ärlig rock. Inget experimenterande eller flummiga utsvävningar i udda musikstilar som reggae eller ska. Med andra ord är den väldigt mycket bättre än skivan innan, Grab It For a Second, som var ett rejält nedköp för de här holländska rockhjältarna.
1978 fanns det nog en och annan som började tvivla på Golden Earrings storhet. Men gruppens 14:e album ändrade på den saken. No Promises...No Debts lär kanske inte gå till historien som ett av de stora, den lämnar inga djupare spår efter sig. Men det är solid rock, och ibland räcker det långt.

Det finns elva låtar på skivan, där Heartbeat, Sellin´Out och Snot Love In Spain, de tre första spåren, är en stark inledning. Men det tar inte slut där.

Som jag ser det är nästan varenda låt rolig att lyssna på. Inte minst speedrockern Don´t Stop The Show, som under många år, och kanske fortfarande, var en publikfavorit på konserterna.

Jag funderar på om inte den här plattan är en av de bästa de gjorde under den senare tideräkningen, där år noll är 1973, LP:n Moontan och superhiten Radar Love.

Nr: 1556/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar